Gymnastikforenigen Hermes

Hvem er vi  - kort fortalt
Gymnastikforeningen Hermes blev startede af Paul Petersen den 1. marts 1874, dengang under navnet "Kærnetroppen". Den 1. juli 1879 skiftede foreningen navn til "Paul Petersens Gymnastikforening", og i 1881 skiftede foreningen igen navn - denne gang til HERMES.

Den dag i dag bærer vi stadigvæk med stolthed navnet HERMES, og vi viderefører den ånd og de traditioner og værdier, som HERMES har stået for siden 1874. 

I HERMES er den klassiske artistiske idrætsgymnastik vores hjørnesten, men du kan også gå til børne-, spring- og/eller motionsgymnastik hos os.
 
Idrætsgymnastik - Gymnastikkens klassiker 
Idrætsgymnastik kendes af mange også som redskabsgymnastik eller artistisk gymnastik. Du har måske prøvet et eller flere af redskaberne i folkeskolens gymnastiktimer – typisk spring over hest og ringene. Og så har du måske set eller hørt om Nadia Comaneci, Bart Connor, Paul Hamm eller Simone Biles.
  • Kvindelig idrætsgymnastik - KIG: Spring over hest, øvelser i forskudt barre, på bom og på gulv
  • Mandlig idrætsgymnastik - MIG: Øvelser på gulv, spring over hest, øvelser i barre, i bensving, i ringe og i reck.
I HERMES tilbyder vi idrætsgymnastik til alle: børn & voksne, begyndere, talent og elite. 
 
Afdeling for børnegymnastik [BØRN]
I vores børneafdeling kan børnene starte til gymnastik allerede fra 1-årsalderen. Her kan de sammen med en voksen gå til forældre-barn-gymnastik hvor der er fokus på leg, samvær, motorik & gymnastik.
 
Fra 4-årsalderen har børnene mulighed for at gå til gymnastik selv på et af vores Gymnastik & leg-hold. KIG Leg (piger) fokuserer på leg og kvindelig idrætsgymnastik. MIG Leg (drenge) fokuserer på leg og mandlig idrætsgymnastik mens GYM Leg (piger & drenge) fokuserer på leg og springgymnastik. 
 
Afdeling for springgymnastik & bredde [SPR B] 
Vi tilbyder springgymnastik til børn fra 6-årsalderen samt til voksne. Springgymnastik i Hermes er for sjov, motion og samvær. Vi tilbyder også andre former for motionsgymnastik, fx herremotion.
 
Afdeling for idrætsgymnastik
- Idrætsgymnastik for alle [IGA]
Alle kan have glæde af at træne idrætsgymnastik og idrætsgymnastik kan også dyrkes på motionsplan. Derfor tilbyder vi i HERMES åbne hold med fokus på motion & idrætsgymnastiske triks til piger & drengen fra 6-årsalderen og til kvinder & mænd fra 16-årsalderen.
 
- Kvindelig idrætsgymnastik. Elite / konkurrence [KIG E / KIG K] 
I vores to lukkede afdelinger (konkurrence og elite) for kvindelig idrætsgymnastik arbejdes der målrettet med talentudvikling. Pigerne er fra 5 år og op efter - træningsmængden går fra 5 timer om ugen til over 16 timer. De bedste af vores gymnaster deltager på bruttolandsholdene. For at komme på et hold i elite- eller konkurrenceafdelingen skal du udvise særlig idrætsgymnastisk talent.
 
- Mandlig idrætsgymnastik. Elite [MIG E] 
I vores eliteafdeling for mandlig idrætsgymnastik arbejdes der også målrettet med talentudvikling. Drengene er fra 6 år og opefter - træningsmængden går fra 5 timer om ugen til over 16 timer om ugen. De bedste af vores gymnaster deltager på bruttolandsholdene. For at komme på et hold i eliteafdelingen skal du udvise særlig idrætsgymnastisk talent.
 
Vi har hold med børn fra 1 år og opefter, så tag et kig på vores forskellige afdelinger her på hjemmesiden eller kontakt kontoret pr. mail, kontor@hermesgf.dk, om der er et hold der passer til dig eller dit barn og prøv det. Mulighederne er mange, grib chancen og tilmeld dig eller dit barn til gymnastik.
 
Med venlig hilsen 

Gymnastikforeningen Hermes

 
 

Vores sponsorer