Aspiranthold (ASP)

Idrætsgymnastik (også kaldet redskabsgymnastik) er en udfordrende sport, der giver alsidig træning for kroppen. Styrke, kondition og smidighed – men også balance, reaktionsevne og koordination er essentielt, når man bevæger sig henover redskaberne. Sporten inddeles i kvindelig idrætsgymnastik (KIG) og mandlig idrætsgymnastik (MIG), og i træningen arbejder vi med at mestre de forskellige redskaber. For pigerne er det spring over hest, forskudt barre, bom og gulvøvelse; for drengene er det gulvøvelse, bensving, ringe, spring over hest, barre og reck.

Aspiranthold er for børn, der har evne og vilje til at træne målrettet allerede i en ung alder. På disse hold lægges der vægt på en sund og stabil grundtræning, så gymnasterne på sigt får styrke, smidighed og spændstighed til let at kunne fortsætte på klubbens elite- og konkurrencehold. Holdene arbejder ud fra trin 1-3 i det danske trinsystem, men gymnasterne træner ikke med henblik på at skulle konkurrere.

NB! Alle aspiranthold er udtagede hold. Der er niveaukrav for at blive optaget på holdene, og tilmelding kræver derfor godkendelse fra holdets trænere. Har du erfaringer med gymnastik og vil til prøvetræning, kontakt os da på trial@hermesgf.dk

Tilmeld/Læs mere - (2)

KIG – Konkurrence (KIG K)

Kvindelig idrætsgymnastik (KIG) er en udfordrende sport, der giver alsidig træning for kroppen. Styrke, kondition og smidighed – men også balance, reaktionsevne og koordination er essentielt, når man bevæger sig henover redskaberne. Det gælder både når man springer over hesten, svinger i barrerne, skal lande på den blot 10 cm brede bom, og når man danser og springer på gulvet.

Konkurrenceafdelingen er for de gymnaster, der har ambitioner om at udvikle sig og lære sværere teknikker. Gymnasterne prøver kræfter med målrettet træning og at skulle præstere til konkurrencer, samtidigt med at der er fokus på fællesskabet, det sociale og livet uden for hallen. Gymnasterne lærer bl.a. at lave cirkel- og svingmomenter i barren, lave saltoer og skruer og at bevæge sig kunstnerisk og elegant. Gymnasterne konkurrerer i trin 3-6 i det danske trinsystem, og de ældste gymnaster konkurrerer frie øvelser i den danske 2. division (DMC).

NB! Alle holdene i konkurrenceafdelingen for kvindelig idrætsgymnastik (44X) er udtagede hold. Der er niveaukrav for at blive optaget på holdene, og tilmelding kræver derfor godkendelse fra holdets trænere. Har du erfaringer med gymnastik og vil til prøvetræning, kontakt os da på trial@hermesgf.dk

Tilmeld/Læs mere - (3)

KIG – Elite (KIG E)

Kvindelig idrætsgymnastik (KIG) er en udfordrende sport, der giver alsidig træning for kroppen. Styrke, kondition og smidighed – men også balance, reaktionsevne og koordination er essentielt, når man bevæger sig henover redskaberne. Det gælder både når man springer over hesten, svinger i barrerne, skal lande på den blot 10 cm brede bom, og når man danser og springer på gulvet.

Holdene i vores eliteafdeling træner med fokus på konkurrence og talentudvikling. De yngste konkurrerer i det danske trinsystem både regionalt og nationalt, og de på de ældre hold konkurrerer frie øvelser til danske konkurrencer i 1. og 2. division (DMC) samt til internationale invitationskonkurrencer. Elitegymnaster i Hermes deltager desuden i samlinger og nationale tests med henblik på udtagelse til det danske landshold i kvindelig idrætsgymnastik.

NB! Alle holdene i eliteafdelingen for kvindelig idrætsgymnastik (45X) er udtagede hold. Der er niveaukrav for at blive optaget på holdene, og tilmelding kræver derfor godkendelse fra holdets trænere. Har du erfaringer med gymnastik og vil til prøvetræning, kontakt os da på trial@hermesgf.dk

Tilmeld/Læs mere - (6)

MIG – Elite (MIG E)

Mandlig idrætsgymnastik (MIG) er den ældste disciplin i gymnastikken. Her er koordination alfa og omega, når man bevæger sig over de seks redskaber: gulv, bensving, ringe, hest, barre og reck. Det kræver afsindig styrke og god smidighed at mestre de komplekse elementer i sporten. I Hermes har vi arbejdet med lærerig, varieret og sjov træning i over 100 år inden for denne sport, og udviklingen fortsætter den dag i dag – både på vores bredde- og vores konkurrence- og elitehold.

Holdene i vores eliteafdeling træner med fokus på konkurrence og talentudvikling. De yngste træner ud fra det danske trinsystem, mens de mere erfarne gymnaster træner frie øvelser og konkurrerer regionalt og nationalt på eliteniveau samt til internationale konkurrencer. Som gymnast i eliteafdelingen deltager man desuden i samlinger og tests, og flere af vores gymnaster har konkurreret til bl.a. Nordiske og Europæiske Mesterskaber som en del af det danske landshold.

NB! Alle holdene i eliteafdelingen for mandlig idrætsgymnastik (55X) er udtagede hold. Der er niveaukrav for at blive optaget på holdene, og tilmelding kræver derfor godkendelse fra holdets trænere. Har du erfaringer med gymnastik og vil til prøvetræning, kontakt os da på trial@hermesgf.dk

Tilmeld/Læs mere - (2)
Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram