Gymnastikforenigen Hermes

Hvem er vi  - kort fortalt
Gymnastikforeningen Hermes blev startede af Paul Petersen den 1. marts 1874, dengang under navnet "Kærnetroppen". Den 1. juli 1879 skiftede foreningen navn til "Paul Petersens Gymnastikforening", og i 1881 skiftede foreningen igen navn - denne gang til HERMES.

Den dag i dag bærer vi stadigvæk med stolthed navnet HERMES, og vi viderefører den ånd og de traditioner og værdier, som HERMES har stået for siden 1874.

I HERMES er den klassiske artistiske idrætsgymnastik vores hjørnesten, men du kan også gå til børne-, spring- og/eller motionsgymnastik hos os.

Idrætsgymnastik - Gymnastikkens klassiker
Idrætsgymnastik kendes af mange også som redskabsgymnastik eller artistisk gymnastik. Du har måske prøvet et eller flere af redskaberne i folkeskolens gymnastiktimer – typisk spring over hest og ringene. Og så har du måske set eller hørt om Nadia Comaneci, Bart Connor, Paul Hamm eller Simone Biles.
  • Kvindelig idrætsgymnastik - KIG: Spring over hest, øvelser i forskudt barre, på bom og på gulv
  • Mandlig idrætsgymnastik - MIG: Øvelser på gulv, spring over hest, øvelser i barre, i bensving, i ringe og i reck.
I HERMES tilbyder vi idrætsgymnastik til alle: børn & voksne, begyndere, talent og elite.

Afdeling for børnegymnastik [BØRN]
I vores børneafdeling kan børnene starte til gymnastik allerede fra 1-årsalderen. Her kan de sammen med en voksen gå til forældre-barn-gymnastik hvor der er fokus på leg, samvær, motorik & gymnastik.

Fra 4-årsalderen har børnene mulighed for at gå til gymnastik selv på et af vores Gymnastik & leg-hold. KIG Leg (piger) fokuserer på leg og kvindelig idrætsgymnastik. MIG Leg (drenge) fokuserer på leg og mandlig idrætsgymnastik mens GYM Leg (piger & drenge) fokuserer på leg og springgymnastik.

Afdeling for springgymnastik & bredde [SPR B]
Vi tilbyder springgymnastik til børn fra 6-årsalderen samt til voksne. Springgymnastik i Hermes er for sjov, motion og samvær. Vi tilbyder også andre former for motionsgymnastik, fx herremotion.

Afdeling for idrætsgymnastik
- Idrætsgymnastik for alle [IGA]
Alle kan have glæde af at træne idrætsgymnastik og idrætsgymnastik kan også dyrkes på motionsplan. Derfor tilbyder vi i HERMES åbne hold med fokus på motion & idrætsgymnastiske triks til piger & drengen fra 6-årsalderen og til kvinder & mænd fra 16-årsalderen.

- Kvindelig idrætsgymnastik. Elite / konkurrence [KIG E / KIG K]
I vores to lukkede afdelinger (konkurrence og elite) for kvindelig idrætsgymnastik arbejdes der målrettet med talentudvikling. Pigerne er fra 5 år og op efter - træningsmængden går fra 5 timer om ugen til over 16 timer. De bedste af vores gymnaster deltager på bruttolandsholdene. For at komme på et hold i elite- eller konkurrenceafdelingen skal du udvise særlig idrætsgymnastisk talent.

- Mandlig idrætsgymnastik. Elite [MIG E]
I vores eliteafdeling for mandlig idrætsgymnastik arbejdes der også målrettet med talentudvikling. Drengene er fra 6 år og opefter - træningsmængden går fra 5 timer om ugen til over 16 timer om ugen. De bedste af vores gymnaster deltager på bruttolandsholdene. For at komme på et hold i eliteafdelingen skal du udvise særlig idrætsgymnastisk talent.

Vi har hold med børn fra 1 år og opefter, så tag et kig på vores forskellige afdelinger her på hjemmesiden eller kontakt kontoret pr. mail, kontor@hermesgf.dk, om der er et hold der passer til dig eller dit barn og prøv det. Mulighederne er mange, grib chancen og tilmeld dig eller dit barn til gymnastik.

Gymnastikforeningen Hermes